Memira

Nu tar vi steget — Skellefteås mest kompletta optiker

Tillsammans med Memira Eyecenter kommer vi på Larsson Optik nu även erbjuda ögonlaser och linsbyte. Vi blir därmed Skellefteås mest kompletta optiker som erbjuder fler lösningar för alla synfel; närsynthet, översynthet, astigmatism (brytningsfel) och ålderssynthet.

Glasögon eller kontaktlinser är inte alltid den bästa lösningen för varje enskild kund. Vi på Larsson Optik vill kunna erbjuda något som passar fler livsstilar. Därför har vi valt att samarbeta med Memira för att kunna erbjuda en helhetslösning i form av både glasögon och linser som tidigare, men även ögonlaser och linsbyte.

Memira gör idag huvudsakligen synkorrigerande behandlingar och har hjälpt över 150 000 människor till ett liv utan glasögon och linser.

–  Ögonlaser är en smärtfri behandling och det tar mellan 5 och 90 sekunder för lasern att korrigera ett synfel, säger Urban Schönbeck, chefskirurg på Memira.

Att genomgå en ögonlaserbehandling är i stort sett lika riskfyllt som linsanvändning då risken för komplikationer är väldigt liten. Och en ögonlaserbehandling ger stor frihet då man slipper krångla med linserna – och det underlättar vardagen.

Har man blivit ålderssynt är en linsbytesoperation ett alternativ istället för progressiva glasögon eller läsglasögon.

– Ett linsbyte tar ca 15 minuter per öga och de flesta ser bra redan samma dag, säger Urban Schönbeck.

Flera av Memiras kunder vittnar om den ökade livskvaliteten efter en linsbytesoperation då de slipper leta efter sina läsglasögon eller försöka hitta skärpan i progressiva glasögonen.  

Hos oss kan kunder göra undersökning inför en synkorrigerande operation och kontroller efteråt och därmed slippa resvägen till någon av Memiras andra kliniker före och efter. Själva operationerna sker på närmaste Memira klinik som finns både i Luleå och Umeå. 

För mer information är du välkommen att kontakta vår ansvarie Peder på telefon 0910-36915 eller boka tid direkt via knappen ”Boka förundersökning Memira” (OBS! Kan ej bokas via Larsson Optiks hemsida).

Varmt välkommen 

// Peder Larsson

Om Memira Eyecenter:

  • Vi korrigerar alla synfel – närsynthet, översynthet, astigmatism (brytningsfel) och ålderssynthet.
  • Memira genomför över 20 000 operationer varje år.
  • Memiras kirurger har tillsammans gjort över 400 000 operationer.
  • Memira har runt 60 kliniker i Skandinavien och i Norra Europa – nu finns vi även i Skellefteå.