Linser

Beställ linser online

Som befintlig kund kan du nu snabbt och enkelt beställa dina linser här. Fyll bara i dina uppgifter i fälten nedan så ordnar vi dina linser omgående.

PS! är du inte kund hos oss sedan tidigare? Fyll i kontakformuläret så kontaktar vi dig och presenterar vad vi kan erbjuda! 

Då vi redan har all den information vi behöver för att behandla din beställning så behöver du inte ens fylla i linsernas styrka, modell eller liknande uppgifter.

 

Genom att du beställer genom oss så kan du känna dig säker på att du får precis de linser som är anpassade för dig och dina behov. Dessutom har du den extra säkerheten att lätt kunna besöka oss i butiken om det skulle uppstå några funderingar eller frågor.

Beställ linser online

Snabbt & enkelt – fyll bara i fälten! Välj att hämta i butiken eller hemleverans. Vid hemleverans sker betalning via Swish (du får ett sms med betalningsinstruktion när linserna kommit till oss och är redo att skickas).   

OBS! vid hemleverans av linsvätska tillkommer en fraktkostnad på 50:- 

Testa linser till KAMPANJPRIS 350:- (värde 895:-)

Funderat på om linser är något för dig? Hos oss kan du alltid först prova linser innan du bestämmer dig. Synundersökning, linstillpassning, återbesök, linser, linsvätska ingår! (gäller månadslinser sfäriska och toriska, progressiva, dygnet runt linser, standard dagslinser 5-10 par).

Månadslinser

Linstyp som används 4 veckor innan de byts kallas för månadslinser. De flesta linsbärare använder denna typ av lins. Månadslinser är enkla att hantera och kräver endast en linsvätska till rengöring och förvaring. 
Denna typ finns både för översynta och närsynta eller om du har brytningsfel (astigmatism). Dessa linser täcker kort sagt nästan alla synfel. Finns idag även som progressiva för dig som behöver läsglasögon eller progressiva glasögon. 

Dagslinser

Bryt förpackningen, sätt in linserna, njut av en glasklar blick och kasta dem vid dagens slut. Endagslinser är perfekt för dig som alltid vill ha fräscha linser och samtidigt vill glömma allt vad skötsel heter.

Dygnet runt-linser

Är väckarklockan det första du inte ser på morgonen? Med dygnet runt-linser ser du den direkt. Sätt in linserna och du behöver inte ägna dem en tanke förrän efter 3-4 veckor. De kräver varken vätskor, etuier eller skötsel. Vid tidens slut slänger du dem bara och sätter in ett nytt par. Så bekvämt att du lätt glömmer bort ditt synfel.

Progressiva linser eller monovision

För dig som har behov av läsglasögon eller progressiva glas. Vad sägs om att kunna se både när och fjärran? Låter härlig eller hur!

Så här går det till

01.

Först reder vi ut om allergier, ögonskador el likn finns. Även andra omständigheter som kan påverka linsbärandet tas upp, tex arbetsmiljö, mediciner m.m.

02.

Synundersökning görs för att veta vilka styrkor du behöver.

03.

Mätning av corneas (hornhinnan) radier, dvs ögats kupning.

04.

Vi diskuterar utifrån ovanstående förutsättningar vilken linstyp som skulle passa bäst just för dina ögon och behov.

05.

Vi lär dig allt om skötsel och hur du sätter in och tar ut linserna.

06.

Efter en vecka är det då dags för kontroll där du får berätta om hur du upplevt det med linserna. Vi bedömer hur linserna passar och hur ögat ser ut och mår. Sen görs en sk överrefraktion (kontrollerar om styrkorna behöver ändras) om det behövs ändras något så ordnar vi fram nya linser.

07.

Känns det bra och allt fungerar så köper man nu ut linser för ett halvår åt gången (gäller månadslinser). Dagslinser är förpackade i 30-pack.

Tips och råd

Tvätta händerna med tvål och vatten, skölj dem noga och torka av dem med en luddfri handduk innan du hanterar dina linser. En god hygien är a och o.

Låna aldrig någon annans linser. Alla har vi vår unika bakterieflora som kan bli störd. Och byt inte linsvätsketyp utan använd den du blivit ordinerad.

Nattlinser

Sov bort din närsynthet och bromsa utvecklingen av din närsynthet. Bra vid torra ögon eller dammig miljö och ett perfekt alternativ till ögonoperation.

Låter detta spännande? Boka förundersökning hos vår optiker Peder Larsson på telefon 0910-36915. (PS! fungerar på närsynta med max -4,00D i starkaste snitt, vid tveksamhet om detta gäller dig, fråga Peder).

Förundersökning 350kr.

Vi undersöker och kontrollerar om du är en potentiell kandidat för en lyckad nattlins-tillpassning.

Nattlinstillpassning 2500kr (priset för förundersökningen ingår i denna summa)

Vi mäter upp din hornhinna med topograf för att tillverkningen av dina nattlinser ska bli optimal. DreamLite-nattlinser är individuellt tillpassade linser specifikt för varje användare. I utprovningsarvodet ingår utprovning, linsträning och skötselinstruktioner, samt alla kontroller som behövs under tillpassningsperioden. Om behandlingen inte ger önskad effekt, skall linserna återlämnas och halva nattlinstillpassningen återbetalas.

Löpande kostnad via autogiro: 300kr/mån

När behandlingen nått önskat resultat tillkommer en månadsavgift för hyra av DreamLite-nattlinser på 300:-/månad. I månadsavgiften ingår kontroller vid behov samt nya linser 1 gång/år. Kostnad för rengörings- och skötselsystem tillkommer.